Return to site

Kahdeksan erämaata ja 8 jaksoa

Kahdeksan erämaata vaelluksen ensimmäisen jakson julkistus

Pirkanmaan erämessut Parkano 7.6.2019 klo 15.30

Tätä tehdessä olen nauranut, tuntenut häpeää omista jutuista sekä vetistellyt silmäkulmia. Olkoot tämä tuleva dokumenttisarja, jonka olen itse omin pikku kätösin tehnyt ja editoinut kunnianosoitukseni näille kahdeksalle alueelle, joiden halki kuljin. Paljon koin, näin ja opin. Päivääkään en vaihtaisi.

Homma tämän suhteen menee niin, että julkaisen tämän kesän aikana 8-osaisen dokumenttisarjan viime kesän Kahdeksan erämaata vaellukseltani. Ensimmäinen osa julkaistaan Youtube -kanavallani Jussi Pusa perjantaina 7.6.2019 Pirkanmaan erämessujen yhteydessä. Olen silloin kertomassa vaelluksestani Parkanossa Pirkanmaan erämessuilla. Perjantaina luentoni alkaa klo 15.30 ja lauantaina klo 11.00.

Tuleva dokumenttisarja seuraa matkaani läpi koko vaelluksen. Kuvausmateriaalia kertyi vaelluksen aikana yli kymmenen tuntia. Lopulta jokaisesta kahdeksasta jaksosta puristui noin 15 minuuttia pitkä ja jokainen osa keskittyy aina yhden erämaan halki vaellukseen. Matkaa vaelluksella kertyi noin 750km ja kesti 36 päivää.

Kuvasin matkalla tavallisen videokameran lisäksi Gopro- sekä kopterikameralla. Kuvaaminen oli iso osa vaeltamistani. Halusin kerätä mahdollisimman paljon kuvamateriaalia eri vaiheista vaelluksen varrelta. Pääosassa ovat kauniit ja jylhät maisemat sekä omat tuntemukseni matkan etenemisestä. Välillä oli jopa terapeuttista purkaa tuntemuksia kameralle.

On hienoa päästä lopultakin julkaisemaan ensimmäinen jakso. Toivon saavani paljon rehellistä palautetta siitä minkämoisia tuntemuksia jaksot herättävät. Haluan tuoda esille kuinka mittaamattoman arvokkaita alueita maamme pitää sisällään, jotta jonain päivänä yhä useampi osaisi arvostaa niitä enemmän.

Tämän dokumentaation editointi on ollut kova työ. Loppujen lopuksi kuvasin ja editoin kaiken ihan itse, joten lopputuloksesta en voi syyttää kuin itseäni. Minulla ei myöskään ole ollut koko projektin aikana sponsoria tai yhteistyö yritystä, joka olisi vaikuttanut tekemisiini tai sisältöön. Kaikki mitä näette, kuulette ja koette, lukuun ottamatta musiikkia ovat puhtaasti lähtöisin minusta itsestäni. Jaksoissa kuultava musiikki on muusikko Johannes Raitjoen käsialaa ja sävellystä. Iso kiitos Johannekselle, hyvää työtä.

Olen julkaissut omalle Yuotube -kanavalleni esittelypätkän tulevasta, joten käykääpä tilaamassa kanava ja katsomassa mitä on luvassa. Kiitos!

Kanava Jussi Pusa (Youtube)

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK