Return to site

Mistä on kyse?

Yhden miehen matka halki kahdeksan suomen pohjoisimman erämaan

Olen toteuttamassa unelmani. Unelmani on ollut lähteä vaeltamaan yksin halki kahdeksan Suomen pohjoisimman erämaan. Matkaa kertyy noin 800 kilometriä ja olen varannut matkaan yhteensä kahdeksan viikkoa aikaa. Haluan kokea miltä tuntuu elää erämaassa yksin, vaeltaen satoja kilometrejä. Haluan myös testata itseäni, oppia uutta ja kokeilla onko minusta tähän.

Olen suunnitellut vaellusta pitkään ja viime syksynä päätin sen toteuttaa. Tulin ajatuksissani siihen pisteeseen, että minun oli pakko tehdä päätös lähdenkö vai en. Päätin lähteä.

Vaellukseni kulkee halki Suomen kahdeksan pohjoisimman erämaan. Suoritan vaelluksen yhtäjaksoisesti kylästä kylään periaatteella. Kylissä minun on tarkoitus huoltaa varusteitani ja hankkia lisää ruokatarpeita. En tule olemaan ensimmäinen tämän reitin vaeltanut, mutta tällä hetkellä en kuitenkaan tiedä ketään muuta, kuka olisi yksin ja yhtäjaksoisesti vaeltanut näiden kahdeksan erämaan halki.

Miksi?

Dokumentoin retkeni kirjoittamalla päiväkirjaa ja kuvaamalla videota matkani eri vaiheista. Pyrin myös päivittämään tälle sivustolle tietoja etenemisestä. Lisäksi matkaani voi seurata Facebook ja Instagram tileiltä (@pusajussi)

Ensisijaisesti lähden matkaan sen takia, että luonto ja erämaat ovat minun intohimo. Toiseksi haluan näyttää ihmisille mitä erämaa kätkee sisälleen. Haluan tuoda ilmi, miten erämaassa pärjää ja kuinka siellä tulee toimia.

Kustannan vaelluksen omalla hiellä, ajalla ja säästöillä. Haluan tehdä matkastani omanlaisen ja tuoda ilmi rehellisiä mielipiteitä ilman ennakkoon sovittuja yksityiskohtia.

Ennen vaellukselle lähtöä kerron vielä tällä sivulla tarkemmin siitä miten olen valmistautunut tähän projektiin ja mitä varusteita otan matkaan sekä miten paljon kannan mukanani ruokaa kerralla rinkassa.

Br Jussi Pusa

Reitti

Lähden matkaan Nellimistä Piilolanpolun lähtöpaikalta ja matkani päättyy Kilpisjärven Luontokeskuksen Pihaan.

Reittijärjestys

Vätsärin erämaa

- Sevettijärvi

Kaldoaivin erämaa

- Kenesjärvi

Kevo (Paistunturin erämaa)

- Karigasniemi

Muotkatunturin erämaa

- Angeli

Lemmenjoen erämaa

- Kalmankaltio

Pöyrisjärven erämaa

Näkkälä / Palojärvi

Tarvantovaaran erämaa

Käsivarren erämaa

-- Kilpisjärvi

broken image