Return to site

Uusi talvi ja suunnitelmat

Ensi talvena pääsen opastamaan vierailijoita Pallas- Yllästunturin kansallispuiston maisemissa sekä haastamaan itseni yhdessä kymmenen alaskan huskyn kanssa.

Vietän myös ensi talven Suomen lapissa. Pohjola tarjoaa uusia juttuja ja päätin tarttua myös uuteen kiehtovaan haasteeseen. Tässä blogitekstissä kerron mistä on kyse.

Aloitin tämän blogin kirjoittamisen valmistautuessani Kahdeksan erämaata vaellukseen. Kirjoittaessa huomasin, kuinka hyvin pystyn kirkastamaan ajatuksia kirjoittamisen avulla. Tämän takia suosittelen kirjoittamista kaikille, vaikka ei välttämättä haluaisi koskaan tekstejään julkisesti jakaa.

Palaan vielä hetkeksi Kahdeksan erämaata vaellukseen. Yhteenvedon kirjoittaminen vaelluksesta, auttoi minua ymmärtämään, mitä kaikkea koin vaelluksella ja samalla tiedostin paremmin, mitä kaikkea se minulle antoi. Jos en olisi käyttänyt aikaa kirjoittamiseen, en olisi ehkä koskaan täysin ymmärtänyt kuinka paljon opin. Olen äärimmäisen kiitollinen saamastani palautteesta ja lukijoiden määrästä. Kiitos!

Moni on kysynyt minulta, mitä teen seuraavaksi? Kahdeksan erämaata vaellus oli pitkäaikainen unelmani ja sen toteuttaminen vaati paljon aikaa ja uhrauksia. Mieli ja keho ei ollut heti vaelluksen jälkeen valmis vastaanottamaan uusia suunnitelmia. Aika kuitenkin kului ja sain hieman levähtää. Se teki hyvää! Nyt olen valmis uusien haasteiden pariin.

Ensi talven saan viettää eräoppaana Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa opastaen Ylläs Huminan asiakkaita liikkumaan luonnossa. Äänetön metsä ja maailman puhtain ilma ei ole itsestäänselvyys. Pidän todella paljon siitä, kun pääsen esittelemään pohjoista luontoa vierailijoille.

Pääsin viime talvena työskentelemään Alaskan Huskyen kanssa ja pidin siitä kovasti. Samalla tutustuin Husky Ranchin huikeaan omistajapariskuntaan Juhoon ja Hannaan. Juholla on pitkä kokemus työskentelystä Alaskan Huskyen parissa. Hän on myös intohimoinen koiravaljakkokilpailija. Opin paljon siitä, miten Huskyen kanssa tulee toimia, miten valjakkoa ohjataan ja mitä hommia koiratarhan arkeen kuuluu. Tämän ansiosta ajauduin myös uuden haasteen pariin.

Osallistun ensi tammikuussa täällä pohjoisessa järjestettävään Lapland Quest koiravaljakkokilpailuun. Kisa järjestetään lapin upeissa maisemissa Kolarin kunnan alueella. Ilmoittauduin päämatkalle, joka on 250km. Osallistun kilpailuun Juhon kisajoukkueella, johon kuuluu kymmenen Alaskan Huskya. Juho on yksi kilpailun järjestäjistä, joten hän ei osallistu kisaan.

Tavoitteeni on suoriutua kisasta kunnialla. Huskyen kanssa toimiminen on minulle viime vuodesta tuttua, mutta kisamatka on kuitenkin sen verran pitkä ja vaativa, että rutiineja tulee vielä paljon harjoitella. Edessä on kova ja intensiivinen valmistautuminen, jotta voin hyvällä omalla tunnolla osallistua kilpailuun.

Kisa käydään tammikuun kaamoksessa ja pakkasta voi olla helposti yli 30 astetta. Omaa toimintakykyä on pystyttävä pitämään yllä, jotta pystyy kisaamaan ja huolehtimaan koirista koko tapahtuman ajan. Edessä on hieno iso haaste, josta tavoitteeni on selviytyä kunnialla. Seuraavassa blogissa avaan hieman mitä kaikkea valmistautuminen sisältää ja ketä kisajoukkueeseeni kuuluu.

Laittakaapa seurantaan:

Facebook @Laplandquest

Instagram @Lapalandquest

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK